NEIVAL

-Centre Neival-

Tel. 93 870 30 90

info@neival.cat

Carrer Girona, 6. 5è Pis

08420 Granollers (Barcelona)

Segueix-nos:

INICI » Testimonis » "La nostra filla treia bones notes, però tenia problemes greus amb la lectura"
A+ R A-

"La nostra filla treia bones notes, però tenia problemes greus amb la lectura"

Expliquem el nostre cas per tal de poder ajudar a d’altres nens i pares que es puguin trobar a la mateixa situació sense sortida.
La nostra primera filla actualment té 10 anys i acaba de fer 5è de primària. Sempre ha estat una nena molt aplicada i constant amb el resultat d’unes molt bones notes escolars, encara que sempre amb la única observació de que a la lectura no arribava al nivell mig previst. Aquesta observació per part dels mestres era una constant des de primer de primària però com les notes eren molt bones, els mateixos mestres li treien importància i sempre ens feien la mateixa recomanació: molta pràctica. Així que cada curs que passava reforçaven la lectura, cinc minuts al dia, 10 minuts al dia, 15 minuts al dia i així progressivament a mesura que avançaven els cursos, fins i tot als estius.
Recordem perfectament que nosaltres, sense ser cap experts, notàvem que avançava però no de la manera que nosaltres crèiem adequada per la seva edat, de tal manera que passats un parell de cursos, a la primera reunió de començament de cada curs, anàvem directament al mestre per tal d’expressar la nostre inquietud i preocupació per la lectura de la nostra filla i tots comentaven el mateix, que era qüestió de pràctica. I vinga, cada cop més angoixats pel tema que vèiem que no es solucionava i ningú no ens donava alternativa. A quart, varem estar a punt d’aconseguir alguna resposta ja que la mestra, també sorpresa entre la lectura i les notes, veia una clara incoherència. Va intentar contactar amb algun especialista dels que venen un cop a la setmana a l’escola però no va ser possible, sempre hi havien casos més greus, al cap i a la fi, insistim, les notes eren bones.
I per fi, a cinquè, ens va tocar un mestre al que estarem sempre agraïts. A la primera setmana de començar el curs varem parlar amb ell i li varem explicar el maleït problema amb la lectura i, efectivament, ja s’havia adonat que, per exemple, fallava en problemes de matemàtiques i ell va veure que no era un problema de saber fer les operacions sinó que no havia entès bé l’enunciat . Per fi algú va veure que era un problema greu i que si no es solucionava, amb el progressiu nivell dels cursos, acabaria sent un problema molt i molt greu, ja que aquest problema són tres problemes en realitat, la velocitat lectora, recordar el que s’ha llegit i la seva comprensió. Aquella mateixa tarda varem escoltar les paraules màgiques: Heu mirat el tema de la optometria? Com? Que és això, la vista? És la ciència que estudia les connexions de l’ull amb el cervell. Us podeu imaginar la nostra sorpresa, no sabíem ni que aquesta ciència existia. Per fi algú ens parlava d’alguna alternativa a la pràctica. Dit i fet, li van fer les proves i li van trobar que tenia la lateralitat creuada (mana totalment l’ull esquerra i escriu amb la mà dreta). Per sort no era una cas greu i després d’uns 8 mesos de teràpia visual podem dir que el problema està solucionat. Ha estat un curs molt i molt dur. Hem hagut de conviure amb un mestre molt exigent i els exercicis diaris d’optometria. La nostra filla per sort ha estat una nena molt aplicada i gràcies la seva constància al fer els exercicis, al suport del mestre i a la Coral, que ens ha tractat de meravella, els resultats amb estats un èxit. El mateix mestre ens confirmava a final de curs que el canvi havia estat espectacular, que si li haguessin dit que aquesta nena acabaria amb perfectes condicions per començar sisè tranquil•lament, no s’ho hagués cregut, ha estat la que més ha evolucionat de la classe i amb unes de les millors notes.
Nosaltres ja ens vàrem emocionar quan un dia al cotxe, ja portàvem 3 mesos de teràpia, ens va comentar: Sabeu, ara m’agrada llegir.
Volem animar a tots els nens i pares que es trobin en la mateixa situació perquè per molt dur que sigui fer els exercicis diàriament, finalment es veuen els resultats i és una satisfacció enorme pel nen i pels pares. Nosaltres tenim un segon fill que ara acaba de fer P5 i no te cap problema amb la lectura, encara que siguin paraules llargues,  i hem comprovat que realment la nostra filla tenia un problema des del primer moment de començar amb la lectura però com que era la primera i els mestres no li donaven una gran importància, nosaltres no eren conscients que hi podia haver un problema al darrere.
Per això, recomanem a tots els pares que si veuen que el seu fill té el més mínim problema de lectura, en quan a velocitat, comprensió o simplement si se li fa feixuc, no dubteu a fer-li les proves d'optometria, per evitar casos com el de la nostra filla.
Seria molt necessari que tots els mestres tinguessin nocions d’optometria per tal d’orientar els pares, per sort, nosaltres hem estat a temps.
I per últim, mil gràcies a la Coral, ha estat la persona que ha ajudat a la nostra filla a solucionar el seu problema i també a creure en ella mateixa, i li estarem sempre agraïts. El tracte ha estat magnífic amb la nena i amb nosaltres.

Una família immensament agraïda a la Coral.

Som Neival

http://neival.cat/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/927396som_neival_1.jpglink
http://neival.cat/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/955543som_neival_3.jpglink
http://neival.cat/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/412505som_neival_4.jpglink
http://neival.cat/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/162531som_neival_5.jpglink