NEIVAL

-Centre Neival-

Tel. 93 870 30 90

info@neival.cat

Carrer Girona, 6. 5è Pis

08420 Granollers (Barcelona)

Segueix-nos:

INICI » Testimonis » El cas de la Gabriela: Problemes de lectura i relacions visuoespaials
A+ R A-

El cas de la Gabriela: Problemes de lectura i relacions visuoespaials

Aquest és el cas de la nostra filla Gabriela de 10 anys:

Un dia ens va dir que quan portava una estona llegint veia doble i borrós, li picaven els ulls i es perdia en una línia de lectura. Davant d'aquests símptomes la portem a l'oculista, i després de realitzar- les proves pertinents, ens va dir que estava bé, pel que vam creure que podia ser un problema de vista cansada.

Paral·lelament els seus treballs i presentacions eren un desastre, tenia molt mala lletra, els seus dibuixos no eren molt bons i la distribució dels objectes no aprofitava bé l'espai disponible del paper. Això provocava empipaments per la nostra part havent arribat, fins i tot, a trencar algun treball perquè el repetís (Ara, al final del tractament, ens sap molt greu ja que Gabriela feia tot el que podia).

El detonant final va ser quan en una tutoria la professora ens va dir que la Gabriela estava cometent faltes d'ortografia absurdes, que es menjava paraules i que la seva presentació era la d'una nena d'infantil. Donada la seva passió per la lectura i les seves excel·lents notes, la tutora no trobava lògic que cometés aquests errors a l'hora d'escriure i ens va recomanar, per l'experiència amb altres alumnes que havien tingut símptomes semblants, que acudíssim a un optometrista perquè l'avalués.

Finalment, i després de demanar informació, ja que per a nosaltres el món de l'optometria era totalment desconegut, vam venir a Neival. En una primera visita recopilar tota la informació a nivell personal i sobre els símptomes que li havíem detectat a Gabriela i posteriorment li van fer una sèrie de proves. En aquestes proves li van detectar que tenia, disfunció óculo-motriu, baixes habilitats en aèries de percepció visual, retenció de reflexos primitius, no mantenia una bona postura corporal,...

En un primer moment, quan t'expliquen el que té la teva filla i et diuen que està relacionat amb un problema de connexió entre la vista i el cervell, que encara que els seus ulls vegin bé, el seu cervell no interpreta correctament l'entorn visual, t'espantes i penses, ¡ com pot ser que a una nena amb bones notes li passi això!, per sort, i amb el temps, et vas adonant que no és tan greu com nosaltres crèiem, i que l'únic que es requereix són ganes i constància a l'hora de fer els exercicis.

Des del primer dia es va començar a treballar, i no negaré que va ser bastant dur per a tots, ja que fèiem els exercicis a primera hora del matí perquè el seu cervell estigués bé clar, però la Gabriela s'ho va prendre molt seriosament i amb molta il·lusió, la seva constància va ser impressionant, i així vam començar a veure els resultats. Per descomptat, la Gabriela, en veure que avançava, li va pujar l'autoestima.

Aquesta millora aviat es va veure reflectida a nivell escolar, els seus dibuixos, la lletra i la presentació van començar a tenir un altre aspecte, no cometia faltes d'ortografia absurdes, fins i tot la tutora ens va comentar com havia millorat. És llavors quan t'adones dels avenços que ha obtingut i que, amb una mica d'esforç diari i amb el suport familiar, tot s'aconsegueix.

Actualment Gabriela porta ulleres, ja que se li ha detectat hipermetropia, els seus treballs són impecables, està molt més motivada a l'hora de fer els deures i li encanta dibuixar.

Sincerament hem de donar les gràcies a NEIVAL, i per descomptat a les dues especialistes que han estat treballant amb la Gabriela: la Coral i la Mamen. El seu treball ha estat crucial en la millora de la nostra filla, tant a nivell professional, fent un bon diagnòstic i un excel·lent tractament, com a nivell personal, motivant la Gabriela i tractant-la d'una manera molt afectuosa. Estem convençuts que sense el seu suport avui dia la Gabriela seguiria sent un petit desastre.

Som Neival

http://neival.cat/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/927396som_neival_1.jpglink
http://neival.cat/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/955543som_neival_3.jpglink
http://neival.cat/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/412505som_neival_4.jpglink
http://neival.cat/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/162531som_neival_5.jpglink