Ambliopia (8 anys)

Posar-nos en mans de l’optometrista Coral Ruiz ha estat una benedicció per la nostra filla de 8 anys i, per tant, per tots nosaltres, els seus pares.

Vam arribar al seu centre Neival després d’un diagnòstic d’ull gandul (ambliopia), tres diòptries  i una visió del 20 per cent en l’ull en qüestió.

Des de l’Hospital de Granollers, el doctor ens van proposar el pegat tradicional, un pegat molest, que irrita la pell i que començava a crear inseguretat a una nena extrovertida com la nostra filla. Un pegat, que des de la nostra ignorància, ens va semblar un sistema correcte per resoldre el tema de l’ull gandul.

Amb ganes d’anar amb les millors mans possibles, vam visitar un altre metge de Barcelona, un suposat especialista en visió infantil que sense rumiar-s’ho ens va dir que el pegat l’havia de dur sempre, totes les hores del dia, si volíem resoldre el problema. La nostra filla es va posar a plorar però nosaltres, obedientment, el vam creure a ulls clucs.

Al cap d’un parell de mesos, vam visitar la terapeuta visiual Coral Ruiz que ens va insistir en explicar-nos que aquest era un mètode antiqüat i perjudical  en alguns casos, com el de la Caterina, doncs abans calia millorar el problema de la Fixació Excèntrica Ocular.

D’entrada, va treure el maleït pegat que treu la tercera dimensió i la visió perifèrica de l’ull bo, i ens va proposar un petit i subtil plàstic, a penes perceptible, que feia que el cervell treballés amb l’ull gandul (filtres de Bangarter)

Després de minuciosos exercicis que hem fet a casa diàriament, amb gran paciència per part de la nostra filla, els resultats han estat rapidíssims i espectaculars, amb visió 3D i bona perifèria.

Amb un mes i mig, la nostra filla va recuperar el 100 per cent de l’ull gandul i ha millorat molt totes les seves capacitats visuals i, per tant, de comprensió lectora. La terapeuta Coral Ruiz disposa de moderns utensilis i d’un sistema científic inqüestionable que no té res a veure amb l’agressiu pegat tradicional.

Poseu-vos en mans de la Coral Ruiz, una optometrista preparadíssima i apassionada, que ens ha regalat la curació de la nostra filla!

Francesca Masclans Badia (Caterina Cuspinera)