Neival Salut

optometria clínica

La teràpia visual enfocada a millorar els transtorns de la visió.

Des de Neival oferim ajuda clínica des de l’ortoptica i la teràpia visual per casos com miopia, estrabismes, ambliopies, diplopies (visió doble), insuficiència de convergència, dificultats d’enfoc, nistagmus i altres dificultats de la visió tant en infants com en adults.

categories

Insuficiencia de convergència

La insuficiència de convergència és una disfunció per la qual els ulls no poden funcionar junts mirant objectes propers. Causa que un ull es giri cap a fora en comptes de cap endins i que l’altre ull generi una visió doble o borrosa. causada per una manca de coordinació neuromuscular, és a dir, una “manca de comunicació adequada” entre els nervis i els músculs que controlen el moviment de convergència dels ulls.

Teràpia visual

La teràpia visual és un tractament que permet aprendre a fer un ús de la visió de la manera més correcte. S’aconsegueix a través d’uns exercicis específics personalitzats a cada disfunció a treballar.
Les disfuncions d’enfocament, coordinació dels eixos visuals i motilitat ocular, no són problemes òptics que es puguin corregir amb ulleres, són problemes de tipus neuro-muscular, que necessiten tractament de rehabilitació motora i sensorial.

Estrabisme

L’estrabisme és la incapacitat dels dos ulls per mantenir l’alineació correcta i funcionar junts com un equip. 
L’estrabisme pot ser constant o intermitent. El desalineament també pot afectar el mateix ull de manera constant o intermitent o un estrabisme alternant dels dos ulls. Depenent d’aquests factors, de si hi ha Estrabisme vertical associat o de si és Endotropia (estrabisme convergent) o Exotropia (estrabisme divergent) hi ha una pauta de rehabilitació diferent per cada cas.

Miopia

És un problema en el qual els pacients veuen borrosos els objectes llunyans. Això es deu al fet que la imatge es forma davant de la retina, bé perquè la còrnia i cristal•lí són més potents del normal o perquè l’ull és massa gran o perquè la musculatura interna de l’ull (la musculatura ciliar) pateix una sobrecàrrega per treball en visió propera, el que s’anomena Espasme Acomodatiu. En aquest últim cas hi ha exercicis de teràpia per tal de disminuir la càrrega de dioptries o prevenir un augment excessiu.

Ambliopia o ull gandul

L’ambliopia o l’ull gandul sol aparèixer a la infancia i requereix d’un tractament precoç, ja que una ambliopia no corregida pot ocasionar problemes permanents en la visió, com la incapacitat per veure tridimensionalment  per poder tenir profunditat de camp o disminució permanent de la agudesa visual de l’ull afectat.  Des de les teràpies actives la recuperació és més ràpida que només amb oclusions. En casos de Fixació Excèntrica en la retina cal treballar amb teràpies d’Integració Macular per veure un resultat òptim en pocs mesos.

Nistagmus

El nistagmus és una malaltia que origina un moviment constant, repetitiu i involuntari dels ulls. Quan s’origina a la infància comporta severes pèrdues de visió en el que es coneix com una de les causes més severes d’ull gandul o ambliopia.
Existeixen diferents tipus de nistagmus depenent del tipus d’oscil·lació i el ritme del moviment involuntari. Alguns casos es beneficien de millores amb adaptació de prismes posturals cap al costat compensatori, així com alguns exercicis de control òculomotor.

testimonis neival salut

Contacta amb nosaltres

Vine a fer una primera visita per explicar-nos la teva situació i en què et podem ajudar.